Árnyékolástechnika

 

Redőnyök - külsőtokos redőny

Redőnyök - vakolható redőny

Redőnyök - Alumínium rendszerek

Redőnyök - VAKO felsőtokos rendszer

Szúnyoghálók

Reluxák

Napellenzők

------------------------------------------------------------------------------------

Redőnyök - külsőtokos redőny

 

Külsőtokos műanyag redőnyrendszerek a legkeresettebb redőnyrendszerek csoportjába tartoznak a redőnyök bármilyen típusú nyílászáró külső síkjára felszerelhetők.

A rendszerek előnyös tulajdonságaiból ki kell emelni a redőnyök nagy variálhatósági lehetőségét, könnyű kezelhetőségét és nem utolsósorban kedvező árát.
 
A redőnyök tokszerkezete horganyzott, gyárilag festett, fóliával ellátott acél vagy alumínium szalagból, az Ön által választott háromféle alakzat bármelyikére kerülhet kialakításra.
 
A 37mm hasznos magasságú, német típusú redőnylécek fényzáróak és széles színskálából választhatók. A redőnyléc kedvező tekeredési méretekkel rendelkezik, ezért nem szükséges nagy tokméret alkalmazása.
Ez azért fontos, mert a nyílászárótól függően, a redőny tokszerkezetének egy része, a lakáson belülről nézve is látszódhat.

A redőnyöket két alaptípusra bonthatjuk.
 
A "Hagyományos" redőny esetében egy kiforrott, de alapjaiban egyszerűbb és szerényebb technikai lehetőségeket magába rejtő rendszerről beszélhetünk, amely leginkább kedvező árával csalogatja megrendelőit.
A fentebb említett tokrendszert porlakkozott, acél oldalvég zárja le. A csapszeggel ellátott tengelyszerkezetre tekeredik fel a német típusú műanyag redőnyléc, melynek fém-, vagy műanyag betétes zárólécére külső ütközőt rögzítünk.
Így akadályozzuk meg, hogy a felhúzás során a redőnyléc a tokszerkezetbe forduljon. Lefutója gumikéder nélkül és gumikéderrel is megrendelhető.

Az "Új típusú" redőny, külső megjelenését tekintve teljesen megegyezik az alumínium redőny formavilágával. Lefutója belsejében elhelyezett gumikéder a halkabb működést, a csapágyazott tengelyszerkezet a könnyed kezelést, míg az alumínium oldalvég és záróléc a hosszú élettartamot biztosítja a rendszernek. Az alumínium záróléc belsejében helyezzük el a kívülről nem látható rejtett ütközőt, mely a redőnypalást tokba fordulását akadályozza meg.

Az alumínium oldalvég nemcsak a redőny tartósságát és esztétikai látványát növeli meg, de alkalmazásával lehetővé vált a szúnyoghálóval kombinált redőny kialakítása.
A redőnytokba épített szúnyogháló esztétikailag és anyagilag is kedvezőbb választás, mint az utólagosan, a redőny külső síkjára felszerelt, önálló mobil szúnyogháló.
Az extrudált kombinált lefutó gumikéderrel ellátott részében a redőnyléc, míg a kefével ellátott lefutó részében a szúnyogháló működtethető.

Az "Új típusú" redőny, új minőségi kategóriát állított fel a műanyag redőnyrendszerek családjában!
A redőnyök működtetése manuálisan, gurtni vagy zsinórzat alkalmazásával történhet.
Színük megválasztható a lakásbelső színkialakítását figyelembe véve.
A működtetés során "felesleges" gurtnit vagy zsinórzatot a begyűjtő automata rejti el.
Az automata egyedi igények szerint falba véshető kivitelben is megrendelhető cégünknél.

 

------------------------------------------------------------------------------------

Redőnyök - vakolható redőny

 

Ezt a redőnytípust az újonnan épülő házaknál érdemes választani, hisz a redőnytok az áthidalóba kerül beépítésre és utólagosan elvakolásra.

E beépítési mód az alábbi előnyöket biztosítja az Ön számára: A vakolás után a redőnytok kívülről nem látható és a beépített redőnytok nem takar a nyílászáró üvegfelülete elé. A tokszerkezet hőhídmentes és alumínium léccel szerelve kiváló hőszigetelő.
Fontos, hogy a beépítési rajzban megadott mélységi és magassági adatokat vegyék figyelembe az áthidalók kialakítása során, hisz a beépítés után a redőnytok heraklit rétegének a fal síkjával kell egy síkban lennie!

A redőnyhöz felhasznált alkatrészek, a működtetés módjai és a kialakítható variációs lehetőségek megegyeznek a külsőtokos redőnyrendszernél ismertetett lehetőségekkel.

 

------------------------------------------------------------------------------------

Redőnyök - Alumínium rendszerek

 

A XX. században tapasztalható minőségi igényváltozás természetesen érezhető a redőnygyártásban is. Napjainkban a minőségi termékek napról napra nagyobb teret hódítanak.

Szinte szállóigévé vált, hogy ha redőnyben minőségről beszélünk, akkor alapanyagában alumínium. Nem csak azért mert az alumínium rendkívüli módon elnyűhetetlen és időtálló megoldás, hanem mert az új alumíniumötvözési eljárásoknak köszönhetően a ma kapható alumínium ötvözetek már szilárdságukban és terhelhetőségükben is kitűnő választásnak bizonyulnak.
Cégünk a német Alukon alumínium redőnyrendszert forgalmazza. Választásunkat befolyásolta, hogy az Alukon gyártmányaiból a felhasznált anyagoknak köszönhetően egy esztétikus, tökéletesen színtartó, hosszú élettartamú és hőhídmentes szerkezet készíthető, amely a nyílászáró védelmén kívül a lakás árnyékolásával kapcsolatos követelményeknek is megfelel.
 
A tokozata porfestett és lakozott felületének köszönhetően ellenáll a természet támadásainak.
 
A stabil kamrás lefutó a jól kitalált szerkezeti keresztmetszetének köszönhetően nem csak tökéletesen megvezeti a redőnylécet, hanem erős stabil keretet és tartást biztosít a szerkezetnek. A lefutó futófelületébe húzott gumírozással egyszerre két elvárásnak is megfelel azzal, hogy a megvezetést tökéletesíti és zajtalanná varázsolja a redőnyt.
 
A 37 mm-es hengerelt eljárással készült és szigetelő habbal töltött alumínium redőnyléc garantálja a hő- és hangszigetelést, növeli a stabilitást és zajmentes működést biztosít.
Az alumínium lécek színválasztéka:
 • a-fehér
 • a-krém
 • a-bézs
 • a-ezüst
 • a-világos fa eres
 • a-sötét fa eres
Működtetés szempontjából alapvetően két típust különböztetünk meg:
 • a-manuális
 • a-motoros

 

------------------------------------------------------------------------------------

Redőnyök - VAKO felsőtokos rendszer

 

A VAKO rendszer termékei közül egy kimagasló minőségű ablakra építhető felső tokos műanyag redőnyrendszert gyártunk és forgalmazunk.
Komplett rendszer, mely az új nyílászárokkal együtt kerül beépítésre. Belső szerkezeti tulajdonságainak és pontos illesztéseinek köszönhetően mind motoros mind kézi működtetéssel egy rendkívül könnyen kezelhető jó minőségű tartós termékként forgalmazható.
A VAKO redőnyrendszer gyártási és forgalmazási tapasztalatai szerint ez a termék az árnyékolástechnika jelene és jövője.
Műszaki paraméterei:
Tokozata műanyag, tengelyezése 40-es fémtengellyel fémcsapágyazással, tokvégek acélmerevítéses rögzítéssel, lefutó PVC vagy alumínium, betét 37 mm-es műanyag vagy alumínium,
Tokméretek:
210x210mm
250x250mm
K:0,9W/m2K

 

------------------------------------------------------------------------------------

Szúnyoghálók

A szúnyogháló rendszerek értékes kiegészítője a lakberendezésnek, akár higiéniai akár kényelmi szempontokat veszünk figyelembe.
A legújabb rendszerek megjelenése óta mind szerelésben, mind a felhasználás terén ez a legpraktikusabb rendszer a piacon.
Fix keretes típusok nagy választéka:
 • 9 x 33-as műanyag extrudált
 • 20 x 22-es „keskeny” alu profil
 • 10 x26 –os alu profil mágnesezhető sarokkal
 • 11 x 30, 9 x 30-as alu peremes profil
 • 12 x30-as és 13 x63-as tolóajtó profilok
 • 27,5 x 45-ös íves nyílóajtó profil
Mobil rendszerek:
 • Plissé rendszerek 28-as és 22-es mélységben. Minden igényre van profilmegoldás. Küszöb nélküli kivitel vagy akár redőny lefutó mögé szerelhető változat 180 cm magasságig.
 • PVC extrudált tokkal és lefutóval készülő mobil szúnyogháló
 • Komplett alumínium szúnyogháló rendszerek 41-60 mm-es tokozatokkal és 23-36 mm-es lefutókkal.Alsó fix akasztós, klick-klack-os vagy lefutóvég rögzítéssel.
 
Az összes alumínium rendszer elérhető faeres vagy teljes RAL színskálában az alapszínekhez megszokott gyártási határidővel.

 

------------------------------------------------------------------------------------

Reluxák

Az általunk gyártott reluxák nagy hatásfokú fény- és hő visszaverő képességűek. A színskála teljes színválasztékában készített reluxák könnyen kezelhetőek, egyszerűen tisztíthatók, elegáns díszei a mai modern otthonoknak.
Külső vagy belső elhelyezéssel, többféle szerelési móddal és lamella mérettel.
A belső téri árnyékolás egyik legelterjedtebb módja. A megfelelő fényt a lamellák forgatásával érhetjük el.
Alkalmazása szinte korlátlan lehetőséget nyújt, hiszen bármelyik ablak- illetve ajtótípusra felszerelhető.
Lakásokban és irodákban nagyszerűen alkalmazható akár térelválasztóként is, nagy színválasztékával kiválóan illeszkedik a szoba színvilágához.
A lakkozott alumínium szalagból készült reluxa széleskörű elterjedését elsősorban nagyszerű formatartásának, könnyű kezelhetőségének és korlátlan színválasztékának köszönheti.

 

------------------------------------------------------------------------------------

Napellenzők

Az általunk gyártott és forgalmazott '"könyökkaros" napellenző alumínium és acél porfestett szerkezetre épül.
A ponyvát a nagy múltú osztrák Sattler cég biztosítja. Impregnálásának köszönhetően időtálló színtartó és vízlepergető tulajdonságai teszik népszerűvé és jó minőségű termékké.

Működtetése történhet kézi hajtóművel illetve Somfy motorokkal a legmodernebb vezérléstechnikáig.

 

Már egyetlen napellenzőnél is előnyős lehet szél- illetve szél fény automatikával komfortosabbá tenni életünket. És nem utolsósorban megóvni árnyékolónkat az erős szél okozta károsodásoktól.

A színminta innen letölthető!